GOTRA Summer Academy voor dans

 

In augustus kreeg ik via Gotra-ballet” de vraag of ik een korte registratie kon maken van de GOTRA Summer Academy voor dans als opdracht.  Bedoeld voor dansers van vooropleidingen, studenten van dansopleidingen en gevorderde amateurdansers die van dans hun beroep willen maken.  Het werd gegeven in de danszaal van Schunck Heerlen met een  fantastisch pallet aan  docenten.

Koen Onzia, gedanst bij het beroemde Ballet van Lausanne van Bejart. En verschillendeprijzen gewonnen in zijn danscarrière.

Rakesh Sukesh, begonnen als Bollywood danser, en in eerdere films gespeeld, maar tegenwoordig danser en docent Moderne dans met een invloed van Martial Arts en yoga. Maar sloot zijn workshop af met een korte Bollywooddans.

Michele Monetta, een Italiaanse acteur en docent drama . Hij bracht de workshop Comedia del Arte.

Wouter Gulikers, drummer en percussionist . Hij schrijft regelmatig muziek voor Gotra en begeleidt voorstellingen van Joost Vrouenraets en  Codarts Rotterdam.

en natuurlijk Joost Vrouenraets en Maite Guerin, tevens gedanst bij Bejart en nu het kloppende hart van het “Gotra Ballet “.

De zaal was erg slecht verlicht en het weer donker waardoor er weinig direct licht van buiten naar binnen viel. De moves waren vaak snel en om het gevecht met de beweging en het licht aan te gaan heb ik vaak erg hoge iso-waardes moeten gebruiken. Flitsen is uit den boze , onzichtbaar en merkbaar beweeg je je namelijk tussen en langs de dansers . Je volgt de muziek , de choreografie , leert de momenten kennen en vangen. IN feite dans je mee en laat je je leiden door de flow van het moment ,maar dan door de lens van je camera. Ik heb zelf jaren intensief gedanst en vindt het een voorrecht nu bij deze geweldig inspirerende docenten aanwezig te kunnen zijn. De dansers en docenten te volgen en erna een gevoel te hebben deel ervan te zijn geweest, niet fysiek maar visueel . De danser in zijn ware “zijn “vast te leggen. Uiteraard ben ik vaker terug geweest dan gevraagd en heb ook de mogelijkheid daardoor gehad een beetje te spelen met “beweging”. Je leert de choreografieën en de warming up herkennen en zo ook de momenten om vast te leggen soms in kleur en soms in zwart wit. Het is het gevoel wat ik op dat moment bij de foto heb.

Een selectie uit de foto’s kun je bekijken door op de onderstaande foto te klikken.  step forward dance workshop Gotra ballet 2014

Veel plezier ermee.